latinica  ћирилица
18/02/2020 |  18:32 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

ЖРС: Јануарске плате линеарно увећане за све раднике

"Жељезнице Републике Српске" линеарно ће увећати јануарске плате за све раднике, а остварени вишак часова запослених у извршној служби биће исплаћиван као накнада за прековремени рад, закључци су са данашњег састанка управе и осам синдикалних организација које дјелују при овој компанији.

Из "Жељезница" Српске истакли су да је до линеарног увећања плата за јануар дошло усљед усклађивања са растом најниже плате, на основу одлуке Владе Републике Српске.

- У наредној седмици планирано је организовање новог састанка којем би присуствовали и представници ресорног министарства, а били би настављени разговори са синдикатом и о другим актуелним питањима - наводи се у саопштењу.

Предсједник Самосталног синдиката одржавања шинских возила Горан Чамџић рекао је новинарима након састанка са управом да је очекивао и присуство вршиоца дужности генералног директора "Жељезница" Славка Глигорића и помоћника ресорног министарства, по чијем су се позиву и одазвали данашњим разговорима.

- Управа је без генералног /директора Славка Глигорића/ позвала нас да предочи модел исплате плате за јануар, која неће више бити у виду стимулације већ неке одлуке - рекао је Чамџић.

Он је истакао да је незадовољан што ће се висина плате утврђивати одлукама управе по моделу "мјесец за мјесец" јер се тако радници држе у неизвијесности.

У оквиру "Жељезнице Републике Српске" дјелују Синдикат жељезничара, Самостални синдикат машиновођа, Самостални синдикат саобраћајно-транспортне дјелатности, Самостални синдикат одржавања шинских возила, Синдикат радника инфраструктуре Добој, Синдикат радника инфраструктуре Бањалука, Синдикат машиновођа Бањалука, те Независни синдикат жељезничара Републике Српске.