latinica  ћирилица
18/02/2020 |  18:34 ⇒ 19/02/2020 | 07:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Ако је Комшићу стало до БиХ нека поштује Дејтон

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да, ако је предсједавајућем Предсједништва БиХ Жељку Комшићу стало до БиХ, нека онда поштује Дејтонски споразум.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Комшић не каже шта је проблем у савјету предсједника /Србије Александра/ Вучића српском члану Предсједништва Милораду Додику да све ради легално. Комшић у позиву на поштовање закона види оно што нико други не може да види, поткопавање БиХ - рекао је Вулин, реагујући на изјаву Комшића у којој је оптужио предсједника Србије да "подрива БиХ".

Вулин у изјави за јавност истиче да је "Вучић једини лидер на Балкану који води самосталну политику и једини који води политику чувања мира".

- Ако Комшић поштује Устав БиХ онда нека најприје престане да прича о независном Косову, нека не даје изјаве које није усагласио са друга два члана Председништва БиХ и нека Републику Српску почне да третира као дио Дејтонске БиХ, а не "геноцидну творевину". Србија је чувар Дејтона и њен предсједник може увијек да изнесе став о свему што крши Дејтон или што дестабилизује БиХ, а одлука Уставног суда којом се Републици Српској одузима земља и власт, баш то чини - нагласио је он.

- Сљедећи пут, прије него што Комшић и помисли да изговори Вучићево име, нека најприје спреми одговор у коме се каже ко је покушао да га убије у Сребреници, и која су имена налогодавца и извршиоца покушаја убиства Александра Вучића. Док то не изговори, слободно може да ућути - закључио је Вулин.