latinica  ћирилица
18/02/2020 |  19:18 | Аутор: СРНА

Стевандић: Учешће ФБиХ није неопходно у дефинисању граничне линије

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да учешће Федерације БиХ у дефинисању граничне линије између Српске и Федерације БиХ није ни неопходно уколико она то неће.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Битно је да им Република Српска то понуди и да они у ФБиХ знају да међуентитетска линија постоји и да она представља врсту разграничења између ентитета. Уколико неће, принуђени смо да је сами обиљежимо, а они послије нека дају примједбе - рекао је Стевандић за Срну.

Он је навео да Република Српска увијек позива на разговор и договор, те да има одговор на ултиматуме који стално долазе у виду изненађујућих одлука Уставног суда БиХ и оних који мисле да је БиХ антисрпска и приватна држава искључиво Бошњака.

Премијер ФБиХ Фадил Новалић изјавио је да ФБиХ није, нити ће икада учествовати у било каквим разговорима који се тичу ентитетске линије.

Народна скупштина усвојила је синоћ закључке о антидејтонском дјеловању Уставног суда БиХ према којима се, између осталог, Влада Српске задужује да настави раније започете преговоре са Владом ФБиХ с циљем дефинисања граничне линије између Републике и ФБиХ, а у складу са Дејтонским споразумом.