latinica  ћирилица
18/02/2020 |  19:44 ⇒ 19/02/2020 | 08:01 | Аутор: РТРС

Због примања мита ухапшени инспектори за привредни криминал

У акцији МУП-а Републике Српске кодног назива "Сирано" ухапшена су два инспектора Полицијске управе Бањалука, који се сумњиче да су примили мито. Министар Драган Лукач поручује – чистимо своје редове.

Незванично, ухапшени су Ненад Грујић и Јелена Флоријан, полицијски службеници Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука. Сумњиче се да су узели мито од 20.000 марака.

У склопу ове акције претресен је један угоститељски објекат у насељу Обилићево, који је у власништву једног од осумњичених.

- Приликом лишења слободе ових лица пронађено је 20.000 марака. Извршени су претреси станова и возила и том приликом је пронађена и изузета одређена количина новца - рекла је начелница Одјељења за односе с јавношћу МУП-а РС Мирна Миљановић.

Нико неће бити заштићен у МУП-у ако је направио било какво кривично дјело, категоричан је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач. На овај начин, каже, МУП чисти своје редове.

- Позивам све грађане који на било који начин буду оштећени, да им неко од инспектора покушава направити неку изнуду, да то пријаве МУП-у, јер овим доказујемо да нико неће бити заштићен - истиче Лукач.

Акцију су спровели полицијски службеници Управе за организовани и тешки кримининалитет МУП-а Српске, под надзором Републичког јавног тужилаштва.