latinica  ћирилица
18/02/2020 |  20:19 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Бора Милутиновић одрадио тренинг са бањалучким Борцем

Легендарни фудбалски тренер Бора Милутиновић по завршетку манифестације ФСРС одрадио је тренинг са фудбалерима Борца, а након тога посјетио и РТРС.

Вјероватно најбољи српски тренер, Бора Милутиновић након 58 година дошао је у Бањалуку. Те далеке 1961. као играч Партизана играо је против Борца, а данас је у највећи град Српске стигао на позив пријатеља Бориса Врховца и ФС РС. Милутиновић је награду "Миљан Миљанић" за изузетна достигнућа добио више него заслужено.

Бора Милутиновић је једини тренер на свијету који је на свјетско првенство одвео пет различитих репрезентација. Једини је такође који је четири различита тима одвео до осмине финала Мундијала. Укупно је предводио осам националних тимова и у свакој земљи је оставио велики траг.

Највећи дио каријере Милутиновић је провео у Мексику, а у посљедњих 10 година живи у Катару гдје помаже у организацији наредног свјетског првенства.

На крају боравка у Бањалуци, Бора Милутиновић је посјетио спортску редакцију РТРС за коју је дао ексклузивни интервју, који ће наши гледаоци моћи да погледају ускоро. Милутиновић је посјетио и фудбалски клуб Борац. Играчима је пренио дио свог богатог искуства и пожелио им да ове сезоне освоје титулу шампиона.