latinica  ћирилица
18/02/2020 |  22:58 ⇒ 22:59 | Аутор: srpskainfo.com

Ливерпул пао у Мадриду, Халанд срушио ПСЖ

Фудбалери Атлетико Мадрида побиједили су су актуелног шампиона Европе, Ливерпул, резултатом 1:0 у првом мечу осмине финала. У другом вечерашњем дуелу Борусија Дортмунд јебила боља од Пари Сен Жермена са 2:1.

Већ у четвртом минуту Атлетико Мадрид је дошао у вођство. Након корнера са десне стране и гужве у шеснаестерцу Ливерпула лопта је пала право пред ноге Саула Нигеза којем није било тешко да је са мање од два метра пошаље у мрежу.

У 20. минуту Алваро Мората се одлично позиционирао на центаршут који је долазио са лијеве стране, али је Енди Робертсон у последњи час избацио лопту испред шпанског нападача.

У 60. минуту виђен је добар напад Ливерпула, али су пребродили ово Мадриђани. Дивок Ориги је сувише по боку добио пас, успио је да претрчи Јана Облака али му је лопта побјегла и из те позиције чак не би могао ни да угрози гол гостију, под условом да је био довољно брз.

Сјајну прилику имао је Атлетико у 67. минту, убачена је лопта са лијеве стране, МОрата је био у доброј ситацији, али је мало закаснио са реакцијом па је ова прилика отишла у неповрат.

Борусија Дортмунд -Пари Сен Жермен
Борусија Дортмунд побиједила је Пари Сем Жермен резултатом 2:1 у утакмици у којој је након првог дијела без погодака виђено фуриозно друго полувrijeме.

 

До прве прилике ПСЖ је стигао у 10. минуту и то из слободног ударца са око 25 метара, Нејмар је гађао крај живог зида – али је лопта отишла мало поред стативе.
Имала је Борусија, у 15. у инуту, контру из ког је могла до вођства након лоше изведеног корнера Парижана. Сјајан трк имао је Џејдон Санчо, али је понестало концентрације и снаге у финалном делу напада те је ударац био врло непрецизан.

Скакно је Борусија ушла у друго полувијеме. У само четири минута три велике прилике, најпре је Торгану Азару побјегла лопта у изгледној прилици, да би Емре Чан дао прејак фор у продору који је такође могао значајно да угрози гол гол Парижана.

У последњој трећини меча све је прокључало у Дортмунду. Драстичан преокрет у игри на Сигнал Идуна парку. Период бољег фудбала ПСЖ-а, а онда центаршут са десне стране до Гереира који је покушао, али његов ударац није био довољно јак, међутим, гоглетерским њухом Халанд је осјетио лопту и у 69. минуту из корака је пребацио преко Кејлора Наваса.

Експресно изједначење у Немачкој. На душу рупа у одбрани иде младом Загадуу који је изгубио у дриблингу Нејмара и уклизао саиграчу, Француз је остао сам и упутио центаршут по земљи до Нејмара који је пред собом имао небрањену мрежу и то је било 1:1.

Само два минута је на семафору стајао овај резултат, а онда је са руба шеснаестерца Халанд поново погодио мрежу Парижана