latinica  ћирилица
19/02/2020 |  09:29 | Аутор: РТРС

Почиње снимање филма о Вељку Чубриловићу

У петак, 21. фебруара почеће снимање играног дијела документарно – играног филма ''Учитељ у ланцима'' који је посвећен Вељку Чубриловићу. Снимање кадрова ће се одвијати у старој основној школи у Береку код Градишке, гдје ових дана увелико трају припреме.
Стара основна школа у Береку (фото: Info Plus) -
Стара основна школа у Береку (фото: Info Plus)

- Дошли смо у веома комплексну фазу снимања овог дијела филма. Ову школу смо уредили и снимаћемо све сцене - рекао је Милан Пилиповић, аутор филма.

Снимање играног дијела планирано је да траје два дана. Учесници овог значајног пројекта кажу да ће покушати да на што атрактивнији начин дочарају одређен сцене како би биле интересантније ширем аудиторијуму.

- Овог пута имамо више сцена и глумаца. Мислим да смо на добром путу да читаву ту причу о Чубриловићима објаснимо на што бољи начин - рекао је Бојан Вујиновић, продуцент.

- Породица Чубриловић била је изузетно школована и која је страдала. Ова стара школа ће послужити за снимање сцене школског часа, затвора, вјешања, читања писама - каже Бојан Вујчић, историчар.

У филму ће главну улогу Вељка тумачити Златан Видовић, а његову супругу Јованку глумиће Миљка Брђанин.

Драшко Видовић је и сценариста и потписује и режију и има не тако захтјевну улогу, а то је адвокат који је бранио у неславном процесу Вељка.

Након снимања играног дијела готово 90 посто посла биће завршено. Учесници овог пројекта се надају да ће премијера документарно играног филма "Учитељ у ланцима" бити 6. јуна ове године на Чубриловићев дан рођења.

Извор: Градишка.тв