latinica  ћирилица
19/02/2020 |  10:10 ⇒ 10:10 | Аутор: РТС

ЛШ: Морињо спрема клопку Лајпцигу, Аталанта наставља европски сан

Шеснаест најбољих клубова наставља борбу за највриједнији клупски европски трофеј. У данашњем мечу осмине финала ривали ће бити Тотенхем и њемачки Лајпциг. У другом дуелу Аталанта на "Сан Сиру" дочекује Валенсију. Оба меча почињу у 21 час.
Тотенхем полуфиналиста Лиге шампиона - Фото: Getty Images
Тотенхем полуфиналиста Лиге шампионаФото: Getty Images

Несумњиво најмање атрактиван пар од свих осам у нокаут фази, али то не значи да ћемо гледати слабији фудбал у Валенсији, односно Милану, гдје Аталанта на "Сан Сиру" игра своје мечеве као домаћин.

Доказ томе је и чињеница да су "Слијепи мишеви" у директном дуелу избацили прошлогодишњег полуфиналисту Ајакс и, не само то, него "Копљанике" послали у Лигу Европе.

С друге стране, Аталанта је у посљедњем колу групне фазе успјела да као другопласирана прође у групи у којој су још били Шахтјор из Доњецка и загребачки Динамо. Сити је био неприкосновен, па је тим Ђан Пјера Гасперинија у дебитантској сезони у Лиги шампиона направио велики успех.

- Гледао сам неколико њихових утакмица, посебно против Барселоне и Атлетико Мадрида. Биће тежак тест за нас. "Местаља" је попут котла који им помаже да преокрену. Неће бити лако, Валенсија је веома квалитетна и сигурно је да ће бити интересантно. Идемо на "Сан Сиро" да играмо пред 40.000 људи, морамо да уживамо - казао је Гасперини.

У клубу сви са нестрпљењем чекају наставак такмичења.

- У сриједу би требало да буде сјајно вече, надамо се добром резултату, како бисмо могли да се боримо за пролаз у Валенсији -истакао је Папу Гомес.

Валенсија већ три утакмице не зна за тријумф, али је у посљедњој успјела да извуче реми против Атлетика, сјајним голом Жофрија Кондогбије.

- Када играмо овако, веома је тешко побиједити нас. У фудбалу је најважнија ствар задржати висок ниво, јак ритам и интензитет. Трудићемо се да побјеђујемо. Навијачи су увијек важни, када су на нашој страни, као да су нам 12. играч. Морамо на терену да урадимо све и због њих, не само због нас - сматра Кондогбија.

Тренер Алберт Селадес имаће главобољу јер не може да рачуна на Алесандра Флоренција који је добио варичеле.

У првим мечевима осмине финала Лиге шампиона фудбалери Атлетика из Мадрида савладали су браниоца трофеја Ливерпул 1:0 (1:0). Једини гол постигао је Саул Њигуез у четвртом минуту.

Истовремено, Борусија Дортминд савладала је Пари Сен Жермен 2:1 (0:0). Феноменални Норвежанин Ерлинг Халанд био је стрелац у 69. и 77. минуту, док је гол за Парижане постигао Нејмар у 75. минуту. Реванш мечеви играју се 11. марта.