latinica  ћирилица
19/02/2020 |  14:18 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Пријавити случајеве коруптивног понашања

Републичко јавно тужилаштво позвало је грађане да Посебном одјељењу за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала при том тужилаштву одмах пријаве случајеве коруптивног понашања јер од благовременог пријављивања кривичног дјела и прикупљања доказа зависи и успјешно процесуирање починилаца.
Републичко јавно тужилаштво - Фото: РТРС
Републичко јавно тужилаштвоФото: РТРС

Из Републичког јавног тужилаштва су грађане позвали да благовремено пријаве свако службено лице на било којем нивоу власти које од њих захтијева новац, поклон или било какву другу корист као противнакнаду за обављање или необављање службене радње, те поручио да ће сви који пријаве ово кривично дјело бити заштићени у складу са позитивним законским прописима.

- Пријављивање коруптивних кривичних дјела, након што буду почињена, због пропуштања да се прикупе законити докази, врло ријетко могу довести до подизања оптужнице и доношења осуђујуће пресуде - наведено је на сајту Републичког јавног тужилаштва.

Из овог тужилаштва подсјећају да су припадници Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука чији су иницијали Н.Г. и Ј.Ф, који су јуче ухапшени због сумње да су починили кривично дјело примање мита, спроведени у просторије Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.

- Осумњичене ће данас испитати републички јавни тужилац, након чега ће одлучити да ли ће Окружном суду у Бањалуци бити предложено да им буде одређен притвор - наводе из Републичког јавног тужилаштва.