latinica  ћирилица
19/02/2020 |  15:36 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Породица Миочиновић годинама живи у страху због клизишта

Породица Миочиновић, из Букове косе код Приједора, годинама живи у страху због клизишта. Додатни проблем је ново клизиште које се појавило у близини њихове куће. Клизиште се покренуло прије скоро двије године и два пута је санирано, али без успјеха.

Породица Миочиновић ноћима не спава. Прије скоро двије године клизиште је оштетило њихову кућу и уништило воћњак. Ново клизиште удаљено је неколико метара од куће. Уништило је дио локалног пута.

- У страху смо јер се ништа не подузима. Бојим се да клизиште не крене даље - рекао је Миочиновић.

Он је санирао оштећења на кући узроковано ранијим клизиштем. Пукотине су се недавно поново појавиле.

У близини куће прије двије године појавила су се два клизишта. Једно је у надлежности приједорске Градске управе, а једно Дирекције за путеве Српске. У Градској управи наводе да је клизиште до сада два пута санирано, али су се поново покренула. За нову санацију расписан је тендер и аукција за избор извођача.

- Очекујем да ће у овој седмици бити завршене и аукције, тако да након тога иде потписивање уговора и очекујем да би то могло бити јако брзо - навео је Златко Ритан савјетник градоначелника Приједора за инфраструктуру.

У Дирекцији за путеве кажу да ће се, када је ријеч о клизишту у зони магистралног пута, ове године радити на утврђивању узрока његовог настанка и на припремама за санацију.