latinica  ћирилица
19/02/2020 |  16:42 | Аутор: СРНА

Стевандић: Слиједимо одлуке Народне скупштине

Члан заједничке комисије Парламентарне скупштине БиХ за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Ненад Стевандић изјавио је да представници Републике Српске на данашњој сједници Комисије нису подржали предложени дневни ред, због чега сједница није могла бити одржана.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Понашамо се у свим комисијама као представнци Републике Српске и слиједимо одлуке Народне скупштине Српске као највишег законодавног тијела и репрезента воље грађана Српске - истакао је Стевандић у изјави за Срну.

Стевандић је прецизирао да су он и двојица чланова Комисије из СНСД-а Никола Шпирић и Средоје Новић гласали против дневног реда, а да је Мирко Шаровић из СДС-а био уздржан приликом гласања о дневном реду сједнице Комисије.

- Нисмо усвојили дневни ред и сједница није могла бити одржана - каже Стевандић, наводећи да је било предвиђено разматрање више извјештаја и приједлога буџета ОБА.

Он је изразио наду да представници Српске овим шаљу пријатељску поруку о потреби сарадње, а не наметања воље, јер наметање на једном мјесту и покушај дестабилизације добијају одговор на другом мјесту.

- Ово је још једна од наших порука да се договоримо, а не да се свађамо", закључио је Стевандић.

За доношење одлука у заједничким комисијама, поред опште већине, потребан је и најмање један глас из сваког народа.