latinica  ћирилица
19/02/2020 |  18:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Род Благојевић - отишао као младић, вратио се као "дјед"

Род Благојевић, бивши гувернер Илиноиса, изашао је из затвора након што га је предсједник САД Доналд Трамп помиловао. Оно што је многима одмах привукло пажњу јесте његова сиједа коса.

Овај политичар српског поријекла је у затвору провео скоро осам година, а био је осуђен на 14 година и то због корупције. Пуштен је четири године прије него што би имао право на условну слободу 2024. године.

Свјетски медији и агенције су већ објавили његове нове фотографије. Наиме, он је усликан на међународном аеродрому у Денверу, гдје се укрцао у авион за Чикаго. На аеродрому је било доста новинара и свако је хтио да добије изјаву од Благојевића.

Оно што је свима одмах привукло пажњу јесте његова сиједа коса. Благојевић је одувијек био познат по својој тамној боји косе. Пошто су, како преноси АП, у затвору фарбе забрањене, његова коса је сада сиједа.

Род Благојевић раније (Фото: Getty Images)

Примјетно је, такође, да су и године учиниле своје, па овај политичар сада изгледа доста старије.

Подсјећамо, Благојевић од 2012. године служи казну пошто је био осуђен за политичку корупцију, превару и изнуду и то само неколико мјесеци након што се појавио у Трамповом ријалити програму "Славни шегрт".

Бившег демократског гувернера Илиноиса су оптужили да је покушао да прода мјесто у Сенату, које је остало упражњено одласком Барака Обаме.