latinica  ћирилица
20/02/2020 |  08:04 | Аутор: РТС

Јокић: Смршао сам десетак килограма, због тога играм боље (ВИДЕО)

Српски кошаркаш Никола Јокић открио је да је током сезоне смршао и да је то разлог због којег пружа боље партије. Јокић је пету сезону у НБА лиги почео много слабије него претходне, али је у претходних неколико мјесеци подигао форму и потврдио да је један од најбољих центара на свијету.
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot) -
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot)

Момак из Сомбора је други пут заредом учествовао на Ол-стару најјаче лиге свијета, а сада је открио да је добра форма резултат посебног режима.

- Једноставно се тако догодило. Можда ми је потребно мало више времена да се загријем. Мислим да нисам овако добро шутирао у првом дијелу сезоне. Шутеви су ми били превише кратки, а имао сам и превелику килажу. Изгубио сам око 10-11 килограма и много боље се осјећам. Наш кондициони тренер Филипе, који је пет година са нама, прописао ми је исхрану и направио план тренинга. Заједно смо прошли кроз тај процес - рекао је Јокић.

Захваљујући сјајним партијама, његов Денвер се попео на другу позицију на табели Западне конференције и налази се одмах испод неприкосновених Лејкерса.

Јокић вјерује да тим може и боље од тога.

- Играмо одлично, биљежимо добре резултате. Много смо напредовали, највише у оним тренуцима који су преломни и када смо били забринути како ћемо завршити утакмице. Ипак, чини ми се да смо у посљедњих 10 мечева побиједили у девет, или смо од осам излазили као побједници у седам - тако нешто. На паузу смо отишли у добром ритму.

Посебно импресивна је Николина сарадња са Џамалом Марејом, другом звијездом франшизе из Колорада.

- Много је важно искуство. Пролазили смо кроз тешке моменте. Били смо у ситуацијама када смо морали да погађамо и искуство које имамо нам је много помогло, посебно оно које смо стекли у плеј-офу (прошле године). Не важи то само за њега и мене, него за цијели тим - закључио је Јокић.