mtel
latinica  ћирилица
20/02/2020 |  08:34 ⇒ 12:35 | Аутор: РТС

Нападач из Њемачке оставио опроштајно писмо (ФОТО/ВИДЕО)

Масакр у граду Ханау извршио је држављанин Немачке Тобиас Р. који је оставио опроштајно писмо, у ком изражава радикално десничарске погледе, пише њемачки Билд.
Мјесто увиђаја (фото: Sven-Sebastian Sajak) -
Мјесто увиђаја (фото: Sven-Sebastian Sajak)

Регионални радио јавио је да је до злочина дошло у наргила бару у центру града када је непозната особа отворила ватру, усмртивши девет особа.

Локлани медији јављају да је у међувремену пронађено тијело особе за коју се сумња да је извршила напад и то у његовом стану. На истом мјесту пронађено је још једно тијело.

Напад је, како се сумња, извршио држављанин Њемачке, чије тијело је полиција пронашла у кући његовог оца. Сумња се да је нападач извршио самоубиство.

Медији преносе да је реч о Тобиасу Р. који је, према писању Билда, оставио опроштајно писмо и видео-исповijест.

У свом исповједном писму Тобиас Р. изражава збуњене погледе, од којих су многи радикално десничарске природе, пише Билд не наводећи изворе информација.

Такође, нападач говори о потреби уништења одређених народа чије протjеривање из Њемачке више није могуће остварити.

За сада нису званично потврђене ове информације.

"Било је као у филму" 

Први напад се догодио око 22.00 у центру града испред наргила бара, где је убијено троје људи. Према ријечима свjедока нападачи су колима побјегли са лица мјеста.

- Колеге су ми рекле да је било пуцњаве и довезао сам се да им помогнем. Уплашио сам се да ми нису отац и брат страдали, али срећом убрзо сам их угледао преплашене.Сви смо у шоку - прича грађанин чији отац је власник наргила бара.

- Било је као у филму! Још не могу да дођем к себи, и не могу да вjерујем шта се догодило - испричала је једна жена, очевидац напада.

Други напад је био у наргила бару на другом крају града гдjе су нападачи убили још пет људи, а један поврijеђени је, како наводе медији, у међувремену подлегао повредама.