latinica  ћирилица
20/02/2020 |  10:05 | Аутор: СРНА

Ђурић честитао Гренелу

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је важна вијест постављање Ричарда Гренела за шефа свих обавјештајних служби САД. Ђурић је истакао и да је Србија претходних неколико мјесеци интензивно и најближе радила са њим.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

Он је навео да је ријеч о блиском сараднику и најбољем дипломати америчког предсједника Доналда Трампа, те нагласио да су Срби овај пут мудро поступили, јер је предсједник Србије Александар Вучић градио најбоље могуће релације са Гренелом.

Ђурић је за телевизију Хепи рекао да је и премијерка Србије Ана Брнабић више пута на позив Гренела била на приватним састанцима и вечерама у Берлину, када је овај амерички дипломата био амбасадор у Њемачкој.

- То је важна вијест, видјећемо на који начин ће се то одразити на америчку улогу у дијалогу Београда и Приштине - истакао је Ђурић.

Честитавши досадашњем специјалном изасланику америчког предсједника за дијалог Београда и Приштине Гренелу нову позицију, Ђурић је рекао да то значи да је, између осталог, задужен и за свакодневни брифинг предсједника САД и предлаже му какве потезе и мјере повуче.

- Честитам Гренелу. Није увијек било лако разговарати с њим, али је било коректно. Честитам Американцима јер су добили патриоту на челу служби - рекао је Ђурић.

Ђурић је изјавио да се Гренел интензивно залаже за укидање приштинских такса на српску робу, а радио је и на инфраструктурном повезивању Београда и Приштине, што је у интересу Србије, која жели боље да се повеже са Србима на Космету.