latinica  ћирилица
20/02/2020 |  10:37 ⇒ 11:21 | Аутор: СРНА

Угљевик: Ухапшен осумњичени за дављење старијег лица

Мушкарац из Угљевика чији су иницијали Д.М. /54/ ухапшен је због сумње да је убио осамдесетдвогодишњег С.С. у насељу Угљевичка Обријеж, рекао је новинарима начелник Полицијске управе Бијељина Жарко Ћосић.
Полицијска управе Бијељина - Конференција за новинаре - Фото: СРНА
Полицијска управе Бијељина - Конференција за новинареФото: СРНА

Он је навео да је осумњичени, који је под надзором тужилаштва, са жртвом био у комшијским односима, а полицији је од раније познат по дјелима насиља у породици и склон је алкохолу.

Као могући мотив убиства за које је утврђено да је почињено дављењем 11. фебруара Ћосић је рекао да је међукомшијска нетрпељивост.

- Ово дјело је специфично јер је пријављено 14. фебруара и извршилац је имао три дана предности да сакрије трагове и припреми алиби, био је нејасан мотив убиства, а дежурни љекар је оцијенио да је у питању задесна смрт - навео је Ћосић на конференцији за медије.

Према његовим ријечима, искусни полицијски инспектори су уочили повреде на тијелу лица и друге сумњиве трагове, због чега су инсистирали на обдукцији.

Обдукциони налаз показао је да је ријеч о насилној смрти дављењем која је наступила три дана прије него што је тијело пронађено у кући у којој је С.С. живио сам.

Ћосић је рекао новинарима да у Полицијској управи Бијељина нема случајева неријешених убистава.