mtel
latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:30 ⇒ 11:38 | Аутор: РТС

Новаков посебан начин припреме – купање у леденом потоку

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић припрема се за наставак сезоне у Београду, али је на друштвеним мрежама објавио и посебну методу којом покушава да унаприједи физичко стање.
Новак Ђоковић (фото: instagram.com / djokernole) -
Новак Ђоковић (фото: instagram.com / djokernole)

Ђоковић је на Инстаграму објавио видео-снимак на којем се види како минут и 45 секунди проводи у хладном планинском потоку.

Новак се по инструкцијама екстремног спортисте Вима Хофа окупао у планинском потоку, том приликом обраћајући пажњу на вјежбе дисања које прописује Холанђанин.

      View this post on Instagram

@iceman_hof how did we do? Constantine and I survived this mountain stream for 1 minute 45 seconds.. mindset is everything. The practice of ice baths looks crazy I know but it’s really beneficial for training the mind and body. Through various techniques (like breathing) we can calm ourselves enough to take on extreme conditions like this and more efficiently battle daily stress in our lives. I use Wim’s methods and find them beneficial for my life overall. “Mind over matter. Brain over body.” I suggest everyone to explore it and hopefully rise to this challenge! For those who dare, I challenge you to find an ICE COLD body of water outside and get in for at least 1 minute: - Must be winter and icy water outside - Must be only in underwear - Must have half the body submerged - Must be in for at least 1 minute Make sure to do your research and prepare as this can be pretty dangerous if you don’t follow Wim’s guidelines. Tag friends to do it with you and use #NoleChallenge when you share so I can see you guys. I’m so hyped for this, let’s goo!!!!!!! Idemooo!! (I can share the full version of this on FB for #NoleFam if you guys want to see #iceman #wimhof #life #nature #breathing #meditation #reflect #mindset #justbreathe #wimhofmethod #innerfire #tbt

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Feb 20, 2020 at 12:21am PST

У овом подухвату је имао друштво, а желио је да покаже колико је спремно људско теијло да издржи, када је ум јак.

- Константин и ја смо преживјели и планинском потоку минут и 45 секунди. Све је у начину размишљања. Практиковање оваквог купања изгледа лудо знам, али је веома значајно за тренирање ума и тијела. Кроз различите технике (попут дисања) можемо да се смиримо довољно да будемо у екстремним условима какви су ови и лакше можемо да се боримо са свакодневним стресом. Користим Вимове методе и оне су ми веома корисне у животу. "Ум изнад ствари, мозак изнад тела". Свима савјетујем да истражите и да пробате овај изазов - написао је Ђоковић на Инстаграму.

Освајач 17 гренд слемова објавио је и упутства за купање у изузетно хладној води, уз напомену да би на то требало да се одлуче само они који су потпуно спремни.

- Они који смеју, изазивам вас да проведете бар један минут у леденој води. Мора да буде зима и да буде ледено напољу, морате бити само у купаћим гаћама, половина тијела мора да буде под водом, морате да проведете у води бар минут. Истражите обавезно и спремите се јер може да буде прилично опасно ако не пратите Вимове савјете - додао је Новак.