latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:38 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Отворена изложба слика са колоније "Зеленковац 2018"

Изложба 34 од 39 слика насталих на ликовној колонији "Зеленковац 2018", на којој је стварало 18 учесника из Србије, Словеније, Федерације БиХ и Републике Српске, отворена је у Банском двору у Бањалуци.
Изложба слика са колоније "Зеленковац 2018" - Фото: СРНА
Изложба слика са колоније "Зеленковац 2018"Фото: СРНА

Академски сликар из Бањалуке Ања Стојановић подсјетила је да је тема колоније била слободна, као и техника, а умјетници су мотиве тражили у окружењу, саопштено је из Банског двора.

Стојановићева, која је и организатор колоније "Зеленковац 2018", рекла је да су колоније јако значајне за умјетнике јер подстичу развој заједничких идеја и инспирације.

Учесник Ликовне колоније "Зеленковац 2018" сликар Марин Милутиновић рекао је да је амбијент Зеленковца фантастичан извор инспирације за ствараоца.

- Колоније су увијек одличне за проток енергије и свима добро дођу јер учимо једни од других, дружимо се и стварамо - нагласио је Милутиновић.

Ликовна колонија "Зеленковац 2018" настала је сарадњом пријатеља и људи добре воље од организатора, преко Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника и Еко-зоне "Зеленковац", до спонзора и учесника.

Осамнаест умјетника из Србије, Словеније, Федерације БиХ и Републике Српске је током петодневне колоније одржане 2018. године створило 39 радова.

Изложбу ликовне колоније "Зеленковац 2018", која је отворена синоћ у великом изложбеном салону Банског двора, посјетиоци ће моћи да погледају до краја мјесеца.