latinica  ћирилица
20/02/2020 |  11:51 ⇒ 12:08 | Аутор: СРНА

Лице из Тузле тражило новац за лажне информације о несталима на Возући

Полицијска управа Добој је добојском Окружном јавном тужилаштву поднијела извјештај против лица из Тузле чији су иницијали А.А. због сумње да је породицама бораца из Републике Српске, несталих на подручју возућког ратишта, лажно обећавало да ће открити мјеста гдје се налазе њихови посмртни остаци, саопштено је из ове управе.
Возућа - Фото: Press
ВозућаФото: Press

Лице А.А. је од 10. јула до 5. новембра 2018. године телефоном позивало чланове породица несталих бораца и лажно се представљало као медицински радник који има информације о мјестима на којима се налазе посмртни остаци несталих лица.

Ово лице је лажно обећавало да ће те информације открити ако му, заузврат, буде исплаћена одговарајућа новчана накнада, а од породице једног несталог борца је и узело одређени износ новца.

Наведено лице је јуче уз извјештај о продуженом кривичном дјелу превара предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој.

Из добојске Полицијске управе позивају грађене који су на овакав или сличан начин контактирани од стране лица А.А. да то пријаве полицији.