latinica  ћирилица
20/02/2020 |  12:51 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Понашање Нелсона пријетња, Српска не прихвата наметања (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је изјаве амбасадора САД у БиХ Ерика Нелсона доживљава као пријетњу и нагласио да Република Српска неће подржати било кога ко жели да на овим просторима намеће своја рјешења, па макар то била и Америка.
Састанак - Фото: РТРС
СастанакФото: РТРС

- Америка је у посљедњих 20 година водила антисрпску политику која је провођена на бази деградације српских националних интереса и изворног Дејтонског споразума - рекао је Додик новинарима у сједишту Републике Српске у Источном Сарајеву.

Истовремено, истиче он, САД су афирмисале бошњачке интересе кроз причу о функционалној БиХ која у суштини тежи да буде унитарна.

Додик је истакао да је јучерашњи састанак са Нелсоном био коректан, те да му је амерички амбасадор рекао да САД имају црвену линију када је ријеч о сепарацији, на шта му је одговорио да и Република Српска има црвену линију када је у питању посљедња одлука Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту у Српској.

- Нисам хтио да коментаришем тај састанак уопште, јер сам сматрао да то треба да остане у дипломатском оквиру, а онда ми је саопштено да је амерички амбасадор реаговао и да је изнио неке ствари које иду за тим да "ко год је урадио ово или оно, да ће он нешто предузети". Ако је то тако и ако се то односи на састанак са мном, онда имам право да кажем да је то била пријетња. Његова је ствар како он то доживљава - поручио је Додик.

Према његовим ријечима, нико из Републике Српске никоме ништа не пријети већ тражи очување својих права.

Он наглашава да институције Републике Српске неће подржати било кога, па макар то била и Америка, ко жели да на овим просторима намеће своја рјешења, као што је то чињено у прошлости.

- То је наша јасна политика - поручио је Додик.

Повезане вијести:

Додик: Финализујемо приједлог закона о Уставном суду БиХ (ФОТО/ВИДЕО)

Тегелтија: У заједничким институцијама БиХ у складу са закључцима НСРС (ВИДЕО)

Ништа тајно није урађено; Рјешења су корисна за све, па и Бошњаке (ВИДЕО)