latinica  ћирилица
20/02/2020 |  13:57 | Аутор: Независне

Селак: Велика подршка новој партији

Народни посланици, одборници у локалним парламентима и дио функционера Социјалистичке партије најавили су оснивање новог политичког субјекта и учешће на предстојећим изборима, а како истичу, већ имају огромну подршку чланства широм Републике Српске.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Народни посланик Горан Селак истиче да ће више о новом политичком субјекту бити познато у наредној седмици, када се обаве све потребне консултације са чланством, али и да већ сада имају подршку великог броја активиста и чланова регионалних, градских и општинских одбора.

- Урадили смо оно што су од нас већ дуже вријеме тражили чланови, активисти и кадрови који су годинама стварали резултате за партију, а притом се њихов глас нигдје није чуо, нити су имали право да одлучују о било чему. Имамо најаву повратка у активно чланство Социјалиста који су давно дигли руке од партије Петра Ђокића и који су због постигнутих резултата и утицаја у друштву годинама уклањани из партије. Зато градимо нову причу на изворним принципима Социјалистичке партије и окупљамо људе који вриједе, људе који раде и који су одговорни у свом послу. Република Српска има Социјалисте, али нема Социјалистичку партију, јер се ради о приватној партији једног човјека, који 18 година живи од рада и резултата часних чланова и кадрова - каже Селак.

Он је нагласио да није било времена да се чека да проради савјест Петра Ђокића, иако би у његогој ситуацији свако разуман давно понудио оставке на мјесто министра и предсједника партије.

По питању предстојећих избора, Селак сматра да је добар резултат неизбјежан, јер су оснивање нове партије иницирали управо они који су својим радом направили историјски резултат на општим изборима 2018. године.

- С обзиром да је изборна година, из базе смо добили разуман захтјев да се почне са радом на вријеме, као и процјену да Ђокић неће дати оставке по цијену нестанка партије. Једини логичан корак је формирање нове партије са људима који су на општим изборима направили историјски резултат, а без оптерећења које реално представља Петар Ђокић и групица његових кадрова који су узурпирали партијске органе. До наредне седмице, када ће бити познато и име нове партије као и други детаљи, активно разговарамо са чланством, а кроз досадашње разговоре већ смо се одлучили да покушамо надмашити резултат који смо заједно направили на прошлим изборима - истакао је Селак.