latinica  ћирилица
20/02/2020 |  14:19 ⇒ 20:12 | Аутор: СРНА

"Са свима преговарамо, са врхом СДС-а договарамо"

Предсједник Градског одбора СДС-а Бијељина Мићо Мићић изјавио је данас да о могућим коалицијама на локалном нивоу уочи избора са свима преговара, а са врхом своје странке се договара.

- Све су опције отворене - рекао је Мићић на конференцији за новинаре у сједишту странке у Бијељини.

Он је додао да је бијељински одбор СДС-а јак и јако битан и жели да настави одговорну политику према суграђанима.

На питање да ли има допуштење врха СДС-а за разговоре са свим политичким странкама у граду о коалицији за локалне изборе, Мићић је рекао да је то јасно из ранијих закључака Предсједништва СДС-а о овој теми и поновио да са свима преговара, а са својом странком договара.

- У том смислу јуче сам се договарао са предсједником СДС-а Мирком Шаровићем, постоје одређени кораци, тако да су све опције отворене - додао је Мићић.

Мићић је подсјетио на обавезу свих локалних одбора СДС-а да у року од 10 дана направе приједлоге коалиција, са ким могу причати за наредне изборе, те оцијенио да је управо вријеме да се о томе размишља.

Он је нагласио да никада неће напустити СДС.

- Оно што наши посланици раде, критикујући врх власти, али и подржавајући пројекте који су добри, као што је ауто-пут, то народ препознаје, а ми у Бијељини очекујемо велике пројекте и то је нешто што је много битније од онога што неки људи покушавају да направе са причом да ће неко издати, да је неко издајник - рекао је Мићић.

Он је додао да је Градски одбор СДС-а на правом путу да заједничким снагама иде, не у политичку борбу, него у борбу за пројекте и грађане и да за то имају пуну подршку шире друштвене заједнице и великог броја политичара.

- Поштоваћемо све одлуке Предсједништва СДС-а и Главног одбора странке, али покушавамо да ми будемо овдје своји на своме, да радимо најбоље у интересу наших грађана, а показали смо да то знамо - закључио је Мићић.

Градском одбору СДС-а Бијељина данас је пришао одборник у Скупштини града Љубиша Петровић, који је до сада дјеловао независно.

Мићић је оцијенио да се његовим враћањем у СДС јача ова странка у граду, а Петровић је најавио да ће водити друштвено одговорну политику у најбољем интересу суграђана.