latinica  ћирилица
20/02/2020 |  16:51 ⇒ 17:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Гренел остаје специјални изасланик за дијалог Београда и Приштине

Ричард Гренел остаће специјални изасланик предсједника САД за дијалог Београда и Приштине упоредо са функцијом вршиоца дужности директора америчких обавјештајних служби.
Ричард Гренел (фото: de.usembassy.gov) -
Ричард Гренел (фото: de.usembassy.gov)

- Можемо да потврдимо да ће амбасадор Гренел наставити да обавља дужност амбасадора САД у Њемачкој, као и специјалног изасланика предсједника Доналда Трама за мировне преговоре Србије и /самопроглашеног/ Косова и сада вршиоца дружности директора Националне обавјештајне службе - рекао је Танјугу портпарол Гренела Дик Кастин.

Амерички предсједник Доналд Трамп именовао је амбасадора Ричарда Гернела за вршиоца дужности шефа свих обавјештајних служби САД.

- Предсједник Трамп има поптуно повјерење да ће Гренел обављати посао на најпрофесионалнији начин - наведено је на сајту Бијеле куће.

У управо објављеном саопштењу наведено је да амбасадор Гренел има велико искуство у раду са службама безбједности и на бројним додатним позицијама укључујући и мјесто специјаног изасланика за преговоре Србије и /самопроглашеног/ Косова и као портпарол САД у УН.

- Посвећен је ванполитичком и ванпартијском присутпу и као челник свих обавјештајних агенција САД, од којих зависи безбједност и сигруност земље - наводи се на сајту Бијеле куће.