latinica  ћирилица
20/02/2020 |  18:36 ⇒ 23:05 | Аутор: РТРС

Мазалица: Изетбеговићева изјава може се протумачити као позив на убиство Додика

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица рекао је за РТРС да је изјава предсједника СДА Бакира Изетбеговића "да ће нестати криза у БиХ ако нестане Милорад Додик са политичке сцене" безобразна и брутална, те да се може протумачити као позив на убиство.

Мазалица је рекао да су Народна скупштина и политичке странке у Српској једногласно стали иза Закључака који траже одлазак страних судија из Уставног суда БиХ.

- То су подржали и Хрвати у БиХ. Великобошњачка хегемонистичка политика Бакира Изетбеговића и СДА остала је усамљена у БиХ. То што им странци помажу у одржавању лажне слике о томе да у БиХ влада правда и правни систем у којем стране судије ослучују, даје му за право да даје такве изјаве - рекао је он и додао да "ово није правни поредак и да стране судије у Уставном суду нису у складу са модерним европским правним тековинама".

Када је ријеч о виском представнику у БиХ Валентину Инцку и његовим разговорима са представницима француског Министарства спољних послова, Мазалица је рекао да Инцко прелази преко чињенице да је у БиХ годинама кршен прави систем наметањем одлука и закона од стране виских представника.

- Инцко је прећутио да БиХ не може да уђе у ЕУ са страним судијама у Уставном суду и високим представником - поручио је Мазалица.