latinica  ћирилица
21/02/2020 |  10:01 ⇒ 11:53 | Аутор: СРНА

Милић: Прогласити неважећим глас члана комисије из дистрикта

Влада Брчко дистрикта затражила је од Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ да прогласи неважећим глас њиховог члана у Комисији за лијекове у вези са увозом руских лијекова у БиХ.
Синиша Милић - Фото: РТРС
Синиша МилићФото: РТРС

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је да је члан Комисије из Брчког био обавезан да обави консултације са Владом дистрикта и са њим као градоначелником, али да то није урадио.

- Из тог разлога затражио сам од Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ да његов глас сматра неважећим. Имамо интерну одлуку о начину представљања Брчко дистрикта у тијелима на нивоу БиХ. Ово може бити веома опасан преседан да се неко почне понашати као слободан стријелац - рекао је Милић за "Независне новине".

Лист наводи да би, према незваничним информацијама, одлука о увозу руских лијекова у БиХ могла бити донесена наредне седмице, након што директор Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ Александар Золак добије записник са сједнице Комисије.

На посљедњој сједници Комисије за лијекове увоз руских лијекова подржало је седам чланова из Републике Српске, док је против било седам чланова из ФБиХ и један из Брчког.

Приликом свих ранијих гласања члан Комисије за лијекове из Брчког подржавао је давање одобрења за увоз руских лијекова, али је без икаквог образложења промјенио своју одлуку.