latinica  ћирилица
21/02/2020 |  10:52 ⇒ 10:52 | Аутор: banjaluka.net

Активисти СДС-а против Станивуковићеве кандидатуре

Чланови бањалучког одбора СДС-а на синоћњем окупљању у насељу Борик отворено су се успротивили да бањалучки одбор СДС-а да подршку Станивуковићевој кандидатури за градоначелника Бањалуке.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Активисти, окупљени на скупу названом "Разговор са Вуканом", којем су присуствовали народни посланик Небојша Вукановић, предсједник Градског одбора СДС-а Славко Грбић и одборник Александар Петковић, поручили су да Станивуковић не може рачунати на подршку бањалучког одбора СДС-а у евентуалној кандидатури за за градоначелника Бањалуке.

- СДС није питао ни за мишљење, а хоће да се кандидује и уништи наш резултат у Бањалуци - истакли су окупљени активисти.

Како сазнаје портал banjaluka.net, Вукановић се, одговарајући на захтјеве активиста, заложио да Станивуковић, без обзира на све буде заједнички кандидат опозиције, укључујући и СДС, истичући да други кандидати о којима се говорило у јавности, попут Јелене Тривић, немају шансе у дуелу са актуелним градоначелником Игором Радојичићем.

Овакав став долази у тренутку док Станивуковић, осим свог ПДП-а, још нема обезбјеђену подршку осталих партија из опозиционог блока, међу њима и најважнијег партнера – СДС-а. На посљедњој сједници градског одбора СДС-а, одржаној иза затворених врата, поручено је да СДС треба имати свог кандидата за градоначелника, али се у јавности нису оглашавали о тврдњама Станивуковића да он представља заједничког кандидата опозиционог блока.