latinica  ћирилица
21/02/2020 |  11:51 ⇒ 25/02/2020 | 11:50 | Аутор: Агенције

Искрцавају се посљедњи путници са крузера "Дајмонд принцес" (ВИДЕО)

Последњи путници са "Дајмонд принцес", чији су налази на тест за корона вирус били негативни, напустиће данас тај брод, пошто је окончан карантин који је трајао од 3. фебруара и због којег су многи критиковали владу, саопштио је јапански министар здравља Кацунобу Като.
Дајмонд Принцес - Фото: AFP
Дајмонд ПринцесФото: AFP

На броду у луци Јокохама забиљежен је највећи број случајева обољелих од ЦОВИД-19 ван Кине, који је у четвртак увече износио 634, док су два путника преминула од посљедица вируса.

Јапански министар рекао је на конференцији за новинаре да ће масовно искрцавање путника са брода данас бити завршено и да ће више десетина страних путника отпутовати у своје државе поријекла, преноси АП.

Он је додао да Јапан разговара са оператором брода и матичним државама чланова посаде из иностранства у вези са њиховим будућим кретањима.

Јапанска влада суочила се са бројним критикама због одлуке да држи људе на броду у карантину, имајући у виду скучен простор и потешкоће да се изолују болесни од здравих.

Шест особа, владиних радника у карантину, обољело је од вируса, што је повећало сумње у заштитне мјере које су коришћене.

На броду, који је био у карантину од 3. фебруара, било је 3.700 путника из 50 земаља, меду њима и 14 државаљана Србије.