latinica  ћирилица
21/02/2020 |  13:15 | Аутор: Глас Српске

Припреме за изградњу аутопута од Бањалуке до Приједора

Сви заинтересовани грађани Српске и представници предузећа од јуче могу изнијети примједбе и сугестије на нацрт плана парцелације који се односи на изградњу аутопута Бањалука - Приједор.
Радови на аутопуту (фото: banjaluka.com) -
Радови на аутопуту (фото: banjaluka.com)

У Министарству саобраћаја и веза Републике Српске истакли су да је овај документ постављен на јавни увид у просторијама сједишта Бањалука и Приједор те у Народној скупштини од 20. фебруара до 5. марта.

- На јавном увиду и одржаним јавним излагањима биће прикупљене примједбе, приједлози и сугестије заинтересованих лица у овим локалним заједницама. Свако физичко и правно лице може у свеске које се налазе на локацијама јавног увида уписати примједбе или их у форми дописа доставити носиоцу израде нацрта плана, односно Институту за грађевинарство "ИГ" Бањалука - поручили су у Министарству саобраћаја.

Обавеза Института за грађевинарство је да одговори на све примједбе, приједлоге и сугестије, а план парцелације не може бити усвојен док се не усагласи коначно рјешење.

Након усвајања коначног плана парцелације почеће израда техничке документације и све остале процедуре које претходе процесу експропријације.

- У сарадњи са Републичком управом за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске и Правобранилаштвом Српске биће приступљено и самој експропријацији непокретности, гдје ће бити дефинисан начин обештећења власника парцела које су обухваћене изградњом аутопута - казали су у Министарству саобраћаја.

Аутопут Бањалука – Приједор планиран је у дужини од 42 километра, а вриједност инвестиције, пројектовања и изградње, износи 297 милиона евра.