latinica  ћирилица
21/02/2020 |  15:39 ⇒ 15:40 | Аутор: СРНА

Приједор: Око 100 објеката биће захваћено приликом изградње ауто-пута

Изградњом ауто-пута Приједор-Бањалука на подручју града Приједора биће обухваћено око стотину објеката приватног власништва, од којих око 60 одсто помоћних, а 40 одсто стамбених, изјавио је данас градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.
Мапа ауто-пута Бањалука-Приједор - Фото: РТРС
Мапа ауто-пута Бањалука-ПриједорФото: РТРС

Ђаковић је на конференцији за новинаре рекао да се овим ауто-путем на подручју Бањалуке захвата око 340 објеката, да је дужина приједорског дијела 19 километара, а бањалучког 20.

- Позивамо све заинтересоване да до 5. марта изврше увид у нацрте ауто-пута и да доставе евентуалне примједбе у писаној форми, као и да дођу на јавну расправу о нацртима која ће се одржати 4. марта у кину `Козара` и на којој такође могу изнијети ствари које уоче - поручио је Ђаковић.

Нацрти плана парцелације за ауто-пут дионица Бањалука-Приједор и извјештаја о стратешкој процјени утицаја на животну средину ауто-пута дионице Бањалука-Приједор изложени су у просторијама Градске управе и све информације доступне су у Одјељењу за просторно уређење.

- Овај ауто-пут укључује се на ауто-пут Бањалука-Градишка у мјесту Куљани у Бањалуци, а гради се до изласка на магистрални пут између насеља Калате и цркве у Горњим Орловцима. Дефинисана је једна петља која се налази између Бабића и Омарске и моћи ће јој се прићи са магистралног пута и из смјера Козарца и из смјера Омарске - навео је Ђаковић.

Увид у нацрте ових докумената може се извршити сваким радним даном од 7.30 до 15.30 часова у Приједору, као и од 8.00 до 16.00 часова у Инстутуту за грађевинарство "ИГ" Бањалука који је носилац израде плана и извјештаја.

За овај ауто-пут предвиђена је вриједност радова од око милион марака по дужном километру. У наредној фази услиједиће ауто-пут Приједор-Нови Град и брзи пут Приједор-Козарска Дубица.