latinica  ћирилица
21/02/2020 |  16:05 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Додик: Лажна тврдња Шаровића (ВИДЕО)

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је лажна тврдња предсједника СДС-а Мирка Шаровића да је пољопривредно земљиште дато под вишегодишњу концесију члановима СНСД-а.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- То је његова измишљотина и лаж јер нико није пренио ни на кога било какво земљиште, поготово не људи из СНСД-а у било каквој процедури која подразумијева доношење извршних одлука било којег органа Републике Српске - рекао је новинарима Додик.

Он је навео да је у неким ситуацијама, гдје је било ријечи о стечају, нешто урађено, али да је то надлежност судова, а не Српске.

- Не знам ни која су имена, нити на шта Шаровић мисли. Назвао сам једног од посланика који је нешто слично тврдио у Народној скупштини да ми каже имена и да нађемо гдје је то. Није могао или желио да разговара, али тамо гдје постоји узурпација испитаћемо и јавност ће бити о томе информисана и нико неће бити заштићен, односно предузећемо ригорозне мјере - додао је Додик.

Он је истакао да је ријеч о спекулацијама Шаровића и да није фер да одговара на тврдње које су начелне.

- Могу да кажем да је кум једног посланика СДС-а у Народној скупштини један од највећих корисника земљишта, што је коректно, али није пренесено власништво. Неки важни људи из СДС-а користе огромне површине земљишта, што је фер. Да је Република Српска хтјела да распарча земљиште не би доносила закон - рекао је Додик.

Шаровић је данас изјавио да јавности у Републици Српској мора да буде јасно предочено коме је пољопривредно земљиште, које је предмет одлуке Уставног суда БиХ, претходно тајно давано под вишегодишњу концесију и који су функционери владајуће странке то земљиште превели и у приватно власништво.