latinica  ћирилица
21/02/2020 |  16:20 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Лажни цар Шћепан Мали Говедарица обмањује и лаже

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је Срни да српски члан Предсједништва Милорад Додик није у посљедње вријеме разговарао са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем, те да он, СНСД и руководство Српске своје одлуке доносе у складу са државним и националним интересима Српске, а не на основу жеља.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Поводом изјаве високог функционера СДС-а Вукоте Говедарице да је Ђукановић Додика упозорио да ће свим посланицима његове странке и њему лично бити забрањен улазак у Црну Гору ако Народна скупштина Републике Српске усвоји декларацију о положају Срба у Црној Гори, Ковачевић је рекао да Додик никада не би са било ким пристао да разговара о таквој теми.

- Додик, СНСД и руководство Српске своје одлуке доносе на основу државних и националних интереса Републике Српске, а не на основу било чијих жеља, прохтјева или захтјева - рекао је Ковачевић.

Он је додао да најбољи одговор на цијелу причу, односно лаж и подвалу Говедарице јесте чињеница да је Додик искористио могућност виталног ентитетског интереса приликом гласања у Предсједништву БиХ.

- У најскоријем року Народна скупштина Републике Српске ће да се изјасни о том питању и да обори одлуку Предсједништва о посјети Ђукановића у овом тренутку, за који ми сматрамо да није најадекватнији да би се таква посјета догодила, с обзиром на комплетну ситуацију у Црној Гори и на угроженост Српске православне цркве, али и српског народа у Црној Гори - рекао је Ковачевић.

Он је рекао да се осјећа помало смијешно демантујући Говедарицу, којег би најбоље било описати на начин да је он лажни цар Шћепан Мали, с обзиром на то да је ријеч о човјеку који је био спреман чак и да лаже да је предсједник Републике, иако су већ били објављени званични изборни резултати који су јасно указали да је он убједљиво изгубио на изборима од актуелне предсједнице Српске Жељке Цвијановић.