latinica  ћирилица
21/02/2020 |  17:45 ⇒ 17:45 | Аутор: СРНА

Додик: Непримјерено је да се било коме пријети

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да је непримјерено да се било коме пријети и да то одбацује, али је нагласио и да медији треба да буду објективни и да не износе спекулације.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Одговарајући на питање новинара портала "Капитал" о пријетњама шефа Представништва Републике Српске у Москви Душка Перовића редакцији овог портала због писања о компанији "Комсар", Додик је рекао да није обавијештен о томе и да не може да то коментарише.

- У сваком случају потребно је да онемогућимо било какве пријетње, али би било коректно и да медији покушају да буду објективни и да не износе спекулације и да људима не стварају проблеме нетачним стварима. Не кажем да ви објављујете нетачне ствари, ви сте познати по томе што објављујете истините ствари, тако да у том погледу одбацујем било какву могућност да неко некоме пријети - рекао је Додик.

Према Додиковим ријечима, Перовић није страначки представник, он је представник Републике Српске на тој функцији, додавши да "Српска није власништво СНСД-а".

Удружење новинара Републике Српске саопштило је данас да најоштрије осуђује поступке шефа Представништва Републике Српске у Русији Душка Перовића и упућене пријетње редакцији портала "Капитал" због објављивања приче о руском инвеститору Рашиду Сердарову и компанији "Комсар енерџи".