latinica  ћирилица
21/02/2020 |  18:44 ⇒ 20:00 | Аутор: Агенције

Рањени Шкаљарац протјеран из Њемачке, пребачен у Турску (ВИДЕО)

Подгоричанин Игор Крстовић (35), који је недавно тешко рањен у пуцњави у Подгорици, а кога полиција повезује са "шкаљарским кланом" напустио је Хановер гдје се налазио на лијечењу, преносе њемачки медији.
Полиција чувала рањеног Крстовића у болници у Хановеру (фото:mondo.me) -
Полиција чувала рањеног Крстовића у болници у Хановеру (фото:mondo.me)

Крстовић је, осим што је протјеран, добио и пет година забране уласка у Њемачку. Он је хеликоптером пребачен до аеродрома у Хановеру, гдје је авионом Хитне помоћи око 11 часова одлетио за Турску. Крстовићев адвокат је изјавио за њемачке медије да му је непријатно што се створила толика "помпа" око његовог лијечења у Хановеру и да добровољно напушта земљу.

Крстовићу је јуче уручено рјешење о протјеривању јер његов боравак на Медицинском универзитету у Хановеру, према оцјени надлежних безбједносних органа, представља пријетњу јавној безбједности.

Прије одлуке да депортују Крстовића, немачка јавност је данима оштро протестовала што га тамошња полиција даноноћно чува, тражећи да Крстовић сноси трошкове, а не да терет за његову безбједност падне на њемачке пореске обвезнике.

Крстовић је на лијечење у Хановер транспортован 7. фебруара, десетак дана након што је тешко рањен хицима из аутоматског оружја 28. јануара у зетском насељу Балијаче. У Крстовића су док се налазио у "мерцедесу", непознати нападачи из аутомобила у покрету испалили скоро тридест хитаца, након чега су побјегли.

Због сумње да је учествовао у нападу, прије три дана ухапшен је Драгиша Булатовић након што су његови отисци нађени на флаши бензина којом је запаљен аутомобил "голф 5" из којег је пуцано на Крстовића. Претпоставља се да су нападачи знали када ће Крстовић проћи и куда, што указује да је напад планиран и да је учествовало више особа.

Након напада на Какаричкој гори нађен је запаљен "голф 5" и аутоматска пушка која је такође предмет вјештачења.

Полиција сумња да је покушај Крстовићеве ликвидације наставак обрачуна которских криминалних кланова. Према евиденцији полиције Крстовић је близак са "шкаљарским кланом" и до сада је неколико пута хапшен због зеленашења.