latinica  ћирилица
21/02/2020 |  19:13 ⇒ 19:14 | Аутор: СРНА

Због злоупотребе карата дјеца више неће моћи бесплатно да скијају

Примјена уговора о бесплатном кориштењу скијалишта, који је склопљен са Олимпијским центром Јахорина, обустављена је од сриједе, 19. фебруара, због злоупотреба ски-карата, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

У саопштењу је наведено да је примјена овог уговора обустављена јер су овлаштени контролори Олимпијског центра Јахорина уочили да су поједини грађани злоупотребљавали ски-карте, на шта, како је наведено, општинска управа Источно Ново Сарајево није могла утицати.

- Злоупотреба од неколико појединаца у периоду од 10. до 15. фебруара, довела је до прекида досадашње успјешне сарадње између Олимпијског центра и општине Источно Ново Сарајево, науштрб грађана који су савјесно користили услуге програма - наведено је у саопштењу.

Уговор који дјеци са подручја града Источно Сарајево омогућава бесплатно скијање потписан је 2. јануара на Јахорини.

Споразум је са представницима шест градских општина потписао директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића.

Љевнаић је тада рекао да је прошле године могућност бесплатног скијања искористило више од 16.500 дјеце са подручја Источног Сарајевa.