latinica  ћирилица
21/02/2020 |  20:07 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Тривић: Срби морају да чувају национални и културни идентитет

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је вечерас у Брчком да језик и писмо не познају границе, те да је то потврдио и гест Министарства просвјете и културе Републике Српске када је са Министарством просвете Србије потписало споразум који дефинише географску заступљеност српског језика.
Наталија Тривић - Фото: РТРС
Наталија ТривићФото: РТРС

Тривићева је на трибини о српском језику и ћирилици појаснила да је то простор гдје су Срби некада живјели, гдје сада живе и гдје ће живјети.

- Управо је то и мото вечерашње трибине којим желимо да поручимо да је важно да Срби гдје год да живе морају да чувају свој национални и културни идентитет, јер је то дио њиховог бића. Само на тај начин можемо опстати као народ - изјавила је Тривићева новинарима.

Она је истакла да јој је велико задовољство што је сала Културно-административног центра "Патријарх српски Павле", гдје је одржана трибина, вечерас била пуна.

- То је знак да нисмо заборавили ни наше писмо, ни наш језик и добра основа да још снажније радимо на очувању нашег језика и писма, да нам оно буде у свакодневној употреби јер само на такав начин можемо да очувамо наш културни и национални идентитет - поручила је Тривићева.