latinica  ћирилица
21/02/2020 |  20:08 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Влада креирала онлајн платформу "Бизнис Српске"

Онлајн платформа "Бизнис Српске" као водич за потенцијалне инвеститоре. На овој интернет презентацији, која се свакодневно иновира, представљени су природни ресурси и законска рјешења Републике Српске, за привлачење страних инвестиција. На српском и на три страна језика, платформа ће бити дијељена путем наших представништава и привредних комора, и доступна привредницима широм свијета, који желе да овдје уложе капитал.

Онлајн платформа на српском, енглеском, руском и њемачком доступна је потенцијалним инвеститорима. Ово је најбоља прилика да се, између осталог, упознају са којим природним ресурсима располажемо у пољоприврееди, енергетици, бањском туризму и прерађивачкој индустрији. Близина Европске уније, шуме, незагађено земљиште и воде неке су од наших предности.

- Ми ћемо посредством наших представништава и привредних комора са којима смо већ разговарали, у Баварској, Санкт Петербургу, материјал дистрибуисати да бисмо потенцијалним инвеститорима показали чиме располаже Република Српска у сфери пољопривреде, енергетике, бањског туризма, прерађивачке индустрије - рекао је предсједник Владе Радован Вишковић.

Према његовим ријечима, у презентацију су уврштена и законска рјешења Републике Српске и могућност да инвеститори министарствима упуте одређена питања.

- Има и водич на који начин се могу регистровати предузећа, а бесплатно су презентовани и наши привредни капацитети из разних области - изјавио је Вишковић.

Он је поручио да Влада и на овај начин позива "велике играче" из Европе да дођу и скупа искористе потенцијале Републике Српске на обострану корист.

Крајем марта, у Бањалуци ће бити одржан састанак о позицији привреде и правцима даљег развоја, на којој ће учествовати јавни универзитети, домаћи привредници и представници инстиутуција Српске. За септембар је планирана и међународна конференција, на којој ће бити представљени потенцијали Републике Српске.