latinica  ћирилица
21/02/2020 |  20:11 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Хапшење инспектора показало да ни у полицији нема заштићених

Инспектори Одјељења за привредни криминалитет бањалучке Полицијске управе Ненад Грујић и Јелена Флоријан, осумњичени за примање мита, одлуком Окружног суда остају у притвору. Терете се да су, од директора Средњошколског дома у Бањалуци Бранислава Видића, покушали да изнуде новац, за обустављање наводног поступка против њега.

Док медији препричавају филмске детаље полицијске акције "Сирано", у којој су ухапшена два инспектора за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука, стручњаци објашњавају колико је важно да МУП очисти своје редове. Ово је, кажу, добра порука грађанима да нико не може да крши закон, и нико не може да их угрожава, чак и ако је ријеч о припаднику полиције.

- То је оно најбоље што је министар унутрашњих послова Драган Лукач могао да уради. Нико неће бити поштеђен ко се огријешио о закон, па ни они који су били доскора награђивани за одређене резултате. За добар посао припадник МУП-а ће бити награђен, а када се огријеши о закон биће кажњен - рекао је стручњак за базбједност Предраг Ћеранић.

Привођење инспектора за привредни криминалитет ПУ Бањалука (Фото: Срна)

Ухапшени инспектор Грујић прошле године одликован је Сребрном плакетом МУП-а Републике Српске за заслуге у раду. А да у МУП-у нико неће бити заштићен, прекрши ли закон, потврдио је и сам министар Лукач. Мјеста за такве људе, каже, неће бити у МУП-у.

- Позивам све грађане, који на било који начин буду оштећени, или да им неко од инспектора покушава направити изнуду, да то пријаве МУП-у јер са овим доказујемо да нико неће бити заштићен - истакао је министар.

Приликом хапшења, код инспектора Ненада Грујића и Јелене Флоријан пронађено је 20.000 марака, које су узели од Видића, очекујући да ће им накнадно дати још новца. Одређена количина новца пронађена је и претресом локација и возила које користе.