latinica  ћирилица
22/02/2020 |  08:58 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ услови за вожњу су повољни, вози се без дужих застоја и ванредних ограничења по претежно сувим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: архив
ПутевиФото: архив

Магла је могућа у котлинама, а поледица на путним правцима у вишим предјелима.

На магистралном путу Јајце-Црна Ријека у мјесту Угарак у Федерацији БиХ и даље је на снази обустава саобраћаја због већег одрона.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на путевима на којима се изводе радови, па је тако на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце обустављен саобраћај сваки дан, осим недјеље, од 9.00 до 15.00 часова.

Саобраћај се за вријеме обуставе преусмјерава на путне правце Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија једном траком уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

Због изградње међудржавног моста на ријеци Сави измијењен је режим одвијања саобраћаја на ауто-путу Бањалука-Градишка, у зони насеља Чатрња и царинског терминала, па се возачима савјетује да буду опрезни и поштују саобраћајну сигнализацију.

Опрезна вожња због радова савјетује се на магистралним путним правцима Брчко-Бијељина, дионица Брчко-Доња Буковица, Руданка-Добој и Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, те на регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, Шековићи-Цапарде, на локалном путу Горња и Доња Пискавица у мјесту Стрике, те на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град.

У ФБиХ на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, саобраћа се двосмјерно у периоду од 5.00 до 21.00, од 21.00 час до пола часа послије поноћи возила се пропуштају наизмјенично, док је пола часа послије поноћи до 5.00 часова обустављен саобраћај кроз тунел.

За вријеме обуставе возила до седам и по тона укупне масе користе обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад седам и по тона преусмјеравају се на алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Када је ријеч о граничним прелазима задржавања нису дужа од пола сата, и даље је из безбједносних разлога обустављен саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.