latinica  ћирилица
22/02/2020 |  12:09 | Аутор: СРНА

Рајилић: Уставним судом БиХ управља СДА

Предсједница Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да је закључак Предсједништва СДА да неће прихватити захтјев да се измијени структура Уставног суда БиХ још један од доказа да овим судом управља СДА.
Божица Живковић Рајилић - Фото: РТРС
Божица Живковић РајилићФото: РТРС

Рајилићева је рекла Срни да Уставни суд БиХ и није уставни суд, јер није уставна категорија, већ да је под директним утицајем СДА.

Она сматра да закључак СДА говори да они у Уставном суду имају дубоке коријене и да преко тог суда управљају и проводе своју политику да оно што нису завршили у рату заврше у миру.

Коментаришући изјаву замјеника помоћника државног секретара САД за Европу и Евроазију Метјуа Палмера да сви у Бањалуци, у Републици Српској, који се сврстају уз став који је заузео српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик морају разумјети ризике које то носи и штету коју наносе будућој еуропској перспективи БиХ, Рајилићева је рекла да оно што Паламер прича нема ни у једном закону нити земљи, па се поставља питање зашто би се Република Српска и БиХ тога придржавали.

- Палмер прича без везе. Најлакше је доћи из бијелог свијета па оно што никада не би било могуће у његовој држави тражи да се ради у БиХ. Не рачунам међународне представнике у неки озбиљан свијет, то су све бјелосвјетски путници који су овдје дошли да згрну паре, представљају неку важност, а у својим државама не представљају ништа - оцијенила је Рајилићева.