latinica  ћирилица
22/02/2020 |  13:17 ⇒ 13:17 | Аутор: СРНА

Британски туроператери долазе на Јахорину

Туристичка организација "Јахорина" у сарадњи са Олимпијским центром и хотелијерима учествује на Међународном сајму туризма у Београду, на којем је договорена сарадња са највећим британским туроператором "Туи УК и Ирска".
Туристичка организација "Јахорина" - Фото: СРНА
Туристичка организација "Јахорина"Фото: СРНА

- Представници туристичке агенције Велике Британије показали су јуче велико интересовање за понуду коју нудимо, с акцентом на Јахорину, па су најавили долазак у БиХ, Источно Сарајево и на Јахорину 9. и 10. децембра - рекао је Срни директор Туристичке организације "Јахорина" Игор Тошић.

Он је истакао да Туристичка организација "Јахорина" први пут самостално излаже на штанду, у хали један Београдског сајма, заједно са најпризнатијим међународним туристичким организацијама.

- Изашли смо из оквира и заједно у сарадњи са Олимпијским центром `Јахорина` и хотелијерима дизајнирали штанд. Влада велико интересовање за зимску и љетну понуду на Јахорини, али и за осталим дестинацијама Источног Сарајева - рекао је Тошић.

Тошић је истакао да је туризам у Источном Сарајеву у експанзији, те да је циљ освајање нових тржишта.

- Мислимо да Јахорина и Источно Сарајево својом туристичком понудом заслужују мјесто на овој сцени и вјерујем да ћемо пробудити бројна интересовања, што ће утицати и на већи број долазака и ноћења туриста - оцијенио је Тошић.

Међународни сајам туризма у Београду, који се одржава 41. пут, највећа је туристичка манифестација у региону са укупно 1.100 излагача из 50 држава, а посјети га више од 80.000 људи.