latinica  ћирилица
22/02/2020 |  20:30 ⇒ 20:39 | Аутор: РТС

Вучићева честитка Путину: Дан бранилаца отаџбине је више од празника

Предсједник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом празника Дана бранилаца отаџбине, честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину и поручио да је Дан бранилаца отаџбине више од празника.
Вучић и Путин (фото: Танјуг / Председништво Србије) -
Вучић и Путин (фото: Танјуг / Председништво Србије)

У честитки се наводи да је Дан бранилаца отаџбине, дан који је више од празника, јер је симбол херојске и славне историје Русије, патриотизма руске војске и њеног јединства са народом, саопштено је из Предсједништва.

- Док се широм Русије слави одважност, пожртвованост и непоколебљивост бранилаца Oтаџбине, који су увек и свуда чували независност и слободу, велика ми је част што је Србија у тешким историјским тренуцима била на истој страни, страни истине и правде - наводи се у честитки предсједника Вучића.

Подсјећа да су Србија и Русија, у тежњи да свијет буде боље мјесто за будућа покољења, кроз велика искушења стизале до великих побједа, градећи тако и јаке везе између два братска народа.

- То нас обавезује да јуначка дјела наших предака заувек памтимо, уз велику захвалност и дубоко поштовање, као и да подсјећамо на слободарску традицију наших двају братских народа - навео је Вучић у честитки.

Додаје да Русија увијек може да рачуна на Србију као постојаног пријатеља и поузданог партнера у развоју свестране сарадње.

Захвалио је председнику Путину за част коју је указао Србији и свим њеним грађанима, позивајући га да присуствује величанственој прослави 75. годишњице Дана победе над фашизмом 9. маја у Москви.  

- Дозволите да Вам захвалим и на личном ангажовању у блиској војно-техничкој сарадњи наших двију земаља, која доприноси нашој мирној будућности. Уз празничне честитке садашњим генерацијама бранилаца Oтаџбине, које поносно настављају славну војничку традицију својих предака, као и најбоље жеље за нова достигнућа, примите моје срдачне поздраве и изразе посебног уважавањ - наводи се у честитки предсједника Србије Александра Вучића.