latinica  ћирилица
23/02/2020 |  10:30 ⇒ 10:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић очекује притиске на Србију због "панцира"

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да Србија једина у региону има ракетни систем "панцир С2".
Александар Вучић (фото:tvprva) -
Александар Вучић (фото:tvprva)

Каже да је то одбрамбено оруђе које чини Србију јачом, а војну неутралност "суштинском", при чему снажи политичку позицију. Нема сумње да ће "панцир" истовремено бити разлог да се повећавају притисци на Србију, поручио је Вучић.

Александар Вучић је, поводом доласка два система "Панцир", од укупно шест, рекао да се ради о скупом, али изузетно вредном оружју.

Вучић је, у јутарњем програму ТВ Прва, рекао да му је предсједник Русије Владимир Путин саветовао да купи "панцир", који се показао одличан у сукобу у Сирији.

Пренио је да му је начелник Генералштаба Милан Мојсиловић рекао да је Србија данас много јача и захвалио на набавци "панцира".

- Пронашли смо новац да не угрозимо висину јавног друга, економски раст, чињеницу да је Србија убједљиво најбоље растућа економија у региону - рекао је Вучић.

Рекао је да је Србија успела да у последњих пет до шест година драстично подигне борбену готовост војске.

- Овај противвазудшни систем је изузетан за гађање дронова који постају суштина ратова у савременом свијету."Панцир" је дјелотворан против дронова убица, крстарећих ракета, ниско летећих авиона и хеликоптера - додао је Вучић.