latinica  ћирилица
23/02/2020 |  12:30 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Земљотрес потресао Иран и Турску: Расте број погинулих (ВИДЕО)

У земљотресу јачине 5,7 степени по Рихтеру, који је јутрос погодио Западни Азербејџан, иранску покрајину на граници с Турском, у источном турског граду Вану погинуло је најмање осам особа, повријеђена 21, док је на подручју Ирана повријеђено 25 особа.
Турска - земљотрес  (Фото:edition.cnn.com) -
Турска - земљотрес (Фото:edition.cnn.com)

Према досадашњим информација, земљотрес чији је епицентар забиљежен на подручју Ирана највише је погодио становнике најисточнијег турског града Вана.

Екипе турског АФАД-а су на терену и помажу грађанима погођеним земљотресом.

Министар здравства Турске Фахреттин Коца потврдио је како је у земљотресу повријеђена најмање 21 особа, међу којима је осморо у критичном стању.

Огласио се и министар образовања Турске Зиyа Селцук који је рекао како је у мјестима Баскале, Сараy и Гурпинар забиљежена мања штета на неколико сеоских школа. У оштећеним школама настава ће бити одгођена и измјештена на друге локације до санирања штете.

На подручју Ирана, према првим информацијама, повријеђено је најмање 25 особа, а оштећени су стамбени објекти у најмање 43 села у пограничном појасу с Турском.

Портпарол Уреда за ванредне ситуација Ирана Муцтеба Халиди потврдио је за иранске медије информацију о 25 повријеђених, додавши да је једна особа у критичном стању.

Повезане вијести:

Земљотрес у Турској – међу жртвама има дјеце, више од 1.000 зграда урушено (ВИДЕО)