latinica  ћирилица
23/02/2020 |  13:43 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Селак: У НС исказано јединство, пријетњама се не постиже пуно

Посланик Независног клуба посланика СП у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак указао је на јединство представника српског народа које су исказали у парламенту Српске у вези са Уставним судом БиХ и оцијенио како се пријетњама не може пуно постићи.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Селак је рекао Срни како жели да вјерује да је међународна заједница опредијељена за дијалог и за рјешавање ове, те спречавање будућих политичких криза у БиХ.

Према његовим ријечима, Република Српска, њене институције и њени представници у заједничким органима ни једним потезом нису изазвали кризу.

Селак је истакао да закључци Народне скупштине представљају адекватан политички одговор на очигледне провокације с циљем подизања тензија и даље блокаде БиХ.

- Сматрам да смо у досадашњем периоду били веома јасни о питању урушавања надлежности Српске, прегласавања и пријетњи. Република Српска је, прије свега, опредијељена за напредак, сарадњу и дијалог, а посљедње што желимо је да се бавимо политикама из прошлости и носиоцима таквих политика који још нису одмакли од деведесетих - истакао је Селак.