latinica  ћирилица
23/02/2020 |  15:41 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Приједор: 26. годишњица формирања Седмог одреда Специјалне бригаде (ФОТО)

У Приједору је обиљежена 26. годишњица формирања Седмог одреда Специјалне бригаде полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У помен погинулим припадницима овог одреда, служен је парастос, организована свечана поворка кроз град и положени вијенци. У одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је седам припадника овог одреда.

Златко Брдар ратни командант Седмог одреда рекао је да је овај одред у току рата учествовао у зони одговорности свих корпуса Војске Републике Српске.

Фото: РТРС

- Погинуло је шест припадника одреда и један је погинуо у саобраћајној незгоди, журећи на борбени задатак. Поносни смо што су са нама увијек породице погинулих бораца - додао је Брдар.

Љубиша Боровчанин генерал и ратни замјеник команданта Специјалне бригаде полиције МУП-а Републике Српске навео је да је ово дан када обиљежавају формирање одреда и сјећају се погинулих припадника.

Фото: РТРС

- То није наша обавеза, него наша потреба и наша жеља да су ти људи увијек с нама, потреба да њиховим породицама, али и широј заједници покажемо да су они наша брига, јер су то људи који су створили једну задужбину која се зове Република Српска. Сада долази она обавеза свих нас да ту задужбину чувамо - навео је Боровчанин.