X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
23/02/2020 |  18:10 | Извор: РТРС

Нова апликација: Са пар кликова до породичног љекара

Бањалучани ће ускоро имати прилику да се наруче код свог породичног љекара са пар кликова на мобилном телефону. Дом здравља је већ у поодмаклној фази тестирања апликације назване "Е-чекаоница", нове могућности за наручивања на здравствени преглед.
Мобилни телефон (илустрација) - Фото: РТРС
Мобилни телефон (илустрација)Фото: РТРС

Како је планирано, апликација би могла бити у оперативној фази већ за пар мјесеци. Корисници апликације моћи ће да закажу преглед путем мобилног телефона или интернет странице Дома здравља БањаЛука.

"Е-чекаоница" би био један од пројеката у оквиру "Паметног града", а директорица Дома здравља Невена Тодоровић, наглашава да ће покретањем овог пројекта велике кориости имати грађани и запослени у Дому здравља.

Грађани више не би морали долазити у амбуланте да се наруче на преглед код породичног доктора, већ ће то моћи учинити путем мобилног телефона. На тај начин смањићемо гужве у амбулантама, а истовремено растертити наше медицинске сестре које много времена проводе заказујући прегледе путем фиксног телефона – истиче Тодоровић и додаје да је апликација "Е-чекаоница" тренутно у тестној фази како би се провјерило да ли евентуално има неких недостатака.

Она је нагласила да ће, након увођења апликације "Е-чекаоница", и даље у функцији остати и стари систем наручивања за прегледе.

- За све оне пацијенте који из било којег разлога нису у могућности да користе апликацију, остављамо и стари систем, тако да нико неће бити оштећен. Очекујем да примјена ове новине у раду Дома здравља буде активирана најкасније до краја априла – закључила је Невена Тодоровић.