latinica  ћирилица
23/02/2020 |  21:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Кокошков: Играчи играју, а тренери губе утакмице

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков преузео је одговорност за пораз од Грузије и рекао је да је поносан на играче који су професионално приступили овим квалификацијама.
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

- Захвалио бих навијачима што су дошли да подрже ову екипу, репрезентацију Србије. Дали смо све од себе да их учинимо поносним, а некад у кошарци ствари не иду како сте мислили. Желим да честитам Грузији, можете да осјетите у екипи да имају континуитет, истог тренера пет година, имају систем на који су навикнути - рекао је Кокошков на конференцији за медије послије меча.

Он је похвалио приступ својих играча који су показали жељу и залагање.

- Нико није дошао само да дође, хтјели смо да побиједимо. Било је ту труда, енергије.. .Заиста вјерујем да играчи играју утакмице, а тренери губе. Када изгубите онда увијек се запитате шта је довело до тога. Много грешака, покушали смо да уведемо много нових ствари, како ћемо да трчимо у контрама, нова терминилогија... У овој утакмици се зато видјело да овај тим Грузије боље познаје себе од нас. Играли су боље и треба да им честитамо - рекао је селектор.

Кокошков је истакао да је да тим добро отворио меч, као и да је мотор стао и да је за побједу неостајала једна тројка, одбрана...

- Психолошски, били смо нервозни. Имамо у тиму ветеране и неколико беба и вјероватно им је било лакше да играју у Финској. Не могу да се кријем иза неиграња, момци су стварно дали све од себе, али фали су нам лаки поени, лако смо и брзо улази у бонус. Грузија је боље играла, имали су два играча која су доминирала. Имају континуитет и лакше им је да играју ове квалификације - рекао је Кокошков.

Он је још једном замолио јавност да подржи национални тим и момке који су дошли да играју.

Кокошков је упитан да ли је лично имао трему од наступа пред домаћом публиком.

- Двадесет година нисам радио у Србији у и Београду. Један посебан моменат, али када крене утакмица све се заборави. Нисам имао трему у психолошкој припреми меча - рекао је помоћник у Сакраменту, који је упитан и како му изгледа селекторски посао послије неколико дана проведених с играчима.

- Уложили смо много енергије, нико није дошао неприпремљен и без мотива и енергије. Моји утисци су да овај посао изискује много енергије. Имамо списак играча на који смо фокусиран у прозорима. Утисци су да је много посла. Није то само појавити се... Много посла изускује рад с репрезентацијом, то је жива ствар. Као глина, треба да се обликују. Није да браним ове момке, али тренери увијек губе утакмице и тако ће увијек бити - закључио је Кокошков.

Најефикаснији у српском тиму Алекса Аврамовић честитао је ривалу на побједи и истакао да је Грузија заслужено тријумфовали.

- На почетку смо имали енергију, направили смо много грешака у одбрани, они су убацили важне шутеве. Играли су добро, честитам им на побједи - рекао је Аврамовић.