latinica  ћирилица
24/02/2020 |  08:16 ⇒ 09:01 | Аутор: СРНА

Јелена Гајић и Слађан Остојић најбољи спортисти Прњавора (ФОТО)

Атлетичарка Јелена Гајић и кик-боксер Слађан Остојић најбољи су спортисти општине Прњавор за 2019. годину.
Прњавор: Најбољи спортисти - Фото: СРНА
Прњавор: Најбољи спортистиФото: СРНА

У конкуренцији за најбоље спортисте били су и одбојкашица Катарина Алексић, таеквондоисткиња Јована Његован, џудисткиња Дарија Стојановић, фудбалер Александар Жижак, кошаркаш Александар Петровић, рукометаш Милош Вељанчић, таеквондоиста Бојан Малешевић, каратиста Славиша Подгорац, атлетичар Милан Видовић, шахиста Илија Шормаз, тенисер Дражен Петровић и џудиста Дејан Милијаш.

Гајићева је истакла да је прошла година за њу била најуспјешнија у досадашњој каријери јер је такмичарка из БиХ освојила медаљу на Балканском првенству након 15 година.

- Неколико пута сам оборила рекорд Републике Српске, државна сам првакиња, имам прво мјесто са европског тимског првенства. Све то је велики подстрек за даљи рад и напредовање - рекла је Гајићева Срни.

И за младог прњаворског кикбоксера Слађана Остојића 2019. је била науспјешнија година по оствареним резултатима.

- До сада сам освојио много турнира и награда на такмичењима у БиХ и Србији. Издвојио бих учешће на Свјетском првенству у Сарајеву, проглашен сам за најбољег кик боксера Републике Српске - рекао је Остојић Срни.

За најуспјешније екипе у прошлој години проглашени су у категорији колективног спорта Фудбалски клуб ФК Љубић и у категорији индивидуални спорт Атлетски клуб АК Прњавор.

Прњавор: избор спортисте године

Предсједник АК Прњавор Жељко Петровић подсјетио је да је овај клуб већ трећу годину заредом најуспјешнији прњаворски колектив.

- У прошлој години смо били вицешампиони у мушкој и женској конкуренцији и у апсолутном пласману у кросу. Освојили смо 235 медаља од чега више од 90 златних, направили смо најбоље резултате у историји клуба - истакао је Петровић.

За најперспективније спортисте проглашени су атлетичарка Магдалена Катана и џудиста Лука Сувајац, а за најуспјешније младе спортисте атлетичари Кристина Стојковић и Дамјан Грумић.

Посебно признање за врхунски спортски резултат остварен ван подручја општине Прњавор уручено је џудисти Николи Моравцу, члану Џудо клуба Бањалука.

Посебна признања уручена су и атлетичару Далибору Врховцу као најуспјешнијем ветерану, Горану Васићу као најуспјешнијем појединцу у категорији спортиста са инвалидитетом и осамдесетогодишњем бициклисти рекреативцу Јелисији Крајишнику.

Први пут на Фејсбук страници начелника општине Прњавор организована је и "Награда публике" коју су освојили џудиста Никола Моравац са 2.515 гласова и каратиста Александар Тривуновић са 2. 512 гласова. Њима је припао поклон бон општине Прњавор и продавнице спортске опреме "Јувента" у вриједности по 300 КМ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да спортисти ове општине из године у годину остварују све запаженије резултате, а да је то у задње двије године посебно евидентно код колективних спортова.

Он је изразио увјерење да је и општина Прњавор финансијском помоћи допринијела тим успјесима.

- Буџетска издвајања за спорт у посљедње три године повећали смо за око 100.000 КМ, а она у овој години износе 250.000 КМ. С друге стране никада није изостала и додатна награда за најбоље резултате - истакао је Томаш.

Организатори 19. Избора најбољег спортисте Прњавора били су Спортски савез општине Прњавор и Општинска управа Прњавор.