latinica  ћирилица
24/02/2020 |  09:15 | Аутор: СРНА

Велико интересовање у Београду за Вишеград и Андрићград

Туристичка организација Вишеград у оквиру овогодишње понуде на Међународном сајму туризма у Београду представила је своје потенцијале са посебним акцентом на бањски туризам, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.
Вишеград - Ћуприја на Дрини - Фото: РТРС
Вишеград - Ћуприја на ДриниФото: РТРС

Тодоровићева је истакла да је презентован филм Вишеградске бање, са свим садржајима које она пружа.

- Вишеград и Андрићград су и ове године привукли велики број посјетилаца на Сајму туризма и интересовање је велико, тако да очекујемо госте из свих земаља - рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је нагласила да је Андрићград, визионарско дјело славног редитеља Емира Кустурице, високо позиционирао Вишеград на свјетској туристичкој мапи и да је означио прекретницу у развоју туризма у Вишеграду.

- Током сајма представљена је цјелокупна понуда Вишеграда, а то су Андрићград, вишеградска ћуприја, ријека Дрина, те све оно по чему је овај град препознатљив, као и угоститељска понуда са специфичном гастрономијом - додала је Тодоровићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Вишеград и Андрићград имају шта да понуде туристима и да општина различитим активностима ради на развоју туризма.

- Андрићград током цијеле године привлачи бројне туристе, а са друге стране и Мост Мехмед паше Соколовића, тако да је повезана историјска, културна и умјетничка веза између задужбинара моста и Емира Кустурице који се одужио нобеловцу и великом везиру - истакао је Ђуревић.

Он је додао да је Вишеград све препознатљивије туриситичко одредиште у региону и шире.

Међународни сајам туризма затворен је јуче.