latinica  ћирилица
24/02/2020 |  12:10 ⇒ 12:45 | Аутор: СРНА

Хартман: Општине Језеро, Шипово и Јајце имају велике туристичке потенцијале

Општине Језеро, Јајце и Шипово могу много да понуде у заједничком развоју туризма за шта су потребни маркетинг, инфраструктура и стратегија, рекла је амбасадор Аустрије у БиХ Улрике Хартман.
Ружичић, Хартман - Фото: СРНА
Ружичић, ХартманФото: СРНА

Хартманова је данас посјетила општину Језеро и са начелником Снежаном Ружичић разговарала о туристичкој сарадњи локалних заједница.

- Велико богатство овог краја су језеро, планина и врело Пливе. Потребни су им маркетинг и инфраструктура, али са заједничком сарадњом и добром стратегијом постоји велики потенцијал за ове просторе - рекла је Хартманова новинарима.

Ружичићева је потврдила да су општине Шипово, Језеро и Јајце једна цјелина када је ријеч о пројектима туризма и екологије.

- Ове општине повезује ријека Плива која мора да буде чиста и пловна. Можда у будућој сарадњи обновимо споменике аустроугарске културе или радимо на туристичким потенцијалима као што је ускотрачна пруга између ових општина - навела је Ружичићева.

Она је додала да ове општине имају много заједничких тема, те да за пројекте могу заједно аплицирати према европским и другим фондовима.

Хартманова је данас разговарала и са чланицама Удружења жена "Језерка", а обишла је и Амбуланту породичне медицине Језеро, објекат Жељезничке станице из аустроугарског периода, као и неколико локалитета, остатака из времена аустроугарске.